ကိုရီးယား ပဲေခါက္ဆြဲကို အိမ္မွာ လုပ္စားရေအာင္
ကုိရီးယားပဲေခါက္ဆြဲကို ျမန္မာႏိုင္ငံမွာလည္း လူႀကိဳက္မ်ားတာေၾကာင့္ အလြယ္တကူ အိမ္မွာလုပ္စားႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္းေလးေတြကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (လူ ၂ ေယာက္၊ ၃ ေယာက္စာ)
ပဲေခါက္ဆဲြလုပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲ (jjajangmyeon ေခါက္ဆြဲတံဆိပ္မ်ိဳး)
၀က္ေခါက္သား ၂၂၆ ဂရမ္၊ (လက္မ၀က္အတံုးေလးေတြ လွီးပါ)
ကိုရီးယား မုန္လာဥျဖဴ 1 Cup၊ (လက္မ၀က္ အတံုးေလးေတြ လွီးပါ)
အာလူး 1 Cup၊ (လက္မ၀က္ အတံုးေလးေတြ လွီးပါ)
ဗရုံသခြားသီး 1 Cup (လက္မ၀က္ အတံုးေလးေတြ လွီးပါ)
ၾကက္သြန္နီီ 1 ½ Cups (လက္မ၀က္ အတံုးေလးေတြ လွီးပါ)
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
အမည္းေရာင္ပဲ အႏွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
Potato Starch Powder စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သခြားသီး ½ Cup၊ အလွဆင္ဖို႔ အေခ်ာင္းလိုက္လွီးပါ။
ေရ
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး ၀က္ေခါက္သားကို ၄ မိနစ္ကေန ၅ မိနစ္ၾကား ေၾကာ္ပါ။ အညိဳေရာင္ေျပာင္းၿပီး က်စ္သြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားကိုထုတ္လိုက္ပါ။
မုန္လာဥအျဖဴကို ထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ပါ။
အာလူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဖရုံသခြားသီး တို႔ကို ၃ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ပါ။
ထည့္ထားတဲ့ ပစၥည္းေတြကို အိုးေဘးကိုကပ္လိုက္ၿပီး အိုးအလယ္ကိုရွင္းလိုက္ပါ။
အုိးအလယ္မွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္းကိုထည့္လိုက္ၿပီး ပဲအမည္းအႏွစ္ ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ေလာက္ ေယာင္းမနဲ႔ဆက္တိုက္ေမႊပါ။ အားလံုးကိုႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေမႊလိုက္ပါ။
Advertisement
ပိုမိုသိ႐ွိရန္🔎
ေရ ၂ခြက္ထပ္ထည့္ၿပီး အိုးကို အဖံုးပိတ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ထားပါ။
အဖံုးကိုဖြင့္ၿပီး မုန္လာဥအျဖဴနဲ႔ အာလူးကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ပါ။ ေသခ်ာ က်က္သြားရင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္လိုက္ေမႊလိုက္လုပ္ပါ။
ႏွမ္းဆီထည့္ၿပီး ဟင္းအရသာ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး ဆားလိုရင္ထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲအေပၚကို ေလာင္းထည့္ၿပီး သခြားသီးနဲ႔အလွဆင္ကာ စားလို႔ရပါၿပီ။
Ref:myfoodmyanmar
Published by ခ်စ္မင္းကိုကို