ၾကက္​​ေပါင္​း ျမဴစြမ္​



ဒီတစ္ခါေတာ့ ထမင္းခ်က္ မစားခ်င္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေနထုိင္မေကာင္းရင္ ပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္စားႏုိင္ေအာင္လုိ႔ ျမဴစြမ္လုပ္နည္း ေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္။


ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္

၁။ ပထမဦးစြာ ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ Pressure Cooker ထဲသို႔ ထည့္ၿပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ နာရီ၀က္ခန္႔ တည္ေပးပါ။

၂။ ႂကြက္နားရြက္မႈိေျခာက္ႏွင့္ ဂ်ပန္မႈိေျခာက္ကို ေရစိမ္၍ ပါးပါးလွီး ထားပါ။

၃။ ေျပာင္းဖူးကို အပိုင္းေလးမ်ားပိုင္း၍ မုန္လာဥနီကို အတုံးေလးမ်ား လွီးထားပါ။

၄။ ထို႔ေနာက္ အသားႏူးလွ်င္ အုိးတစ္လုံးထဲသို႔ေျပာင္းထည့္၍ မုန္လာဥ နီ၊ ေျပာင္းဖူး၊ ႂကြက္နားရြက္မႈိ၊ ဂ်ပန္မႈိေျခာက္တို႔ကို ထည့္ၿပီး သုံးမိနစ္ခန္႔ တည္ေပးပါ။

၅။ အရသာအတြက္ ၾကက္သားမႈန္ႏွင့္ ဆားအနည္းငယ္စီ ထည့္ေပးပါ။

၆။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ပဲျပားႏွင့္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ကာ ၾကက္ဥအ ႏွစ္က်က္ေအာင္ တည္ေပးပါ။

၇။ ထုိ႔ေနာက္ ျမဴစြမ္ႏွင့္ ထုိင္၀မ္မုန္ညင္းထည့္ေမႊ၍ မီးပိတ္ေပးလုိ႔ ရပါၿပီ။
Advertisement

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဗမာၾကက္တစ္ျခမ္း

ျမဴစြမ္၁ ထုပ္

ၾကက္ဥ၁ လုံး

မုန္လာဥနီအနည္းငယ္

ေျပာင္းဖူး၁ ဖူး

ႂကြက္နားရြက္မိႈေျခာက္အနည္းငယ္

ဂ်ပန္မႈိေျခာက္၃ ခု

ပဲျပား၁ တုံး

ထုိင္၀မ္မုန္ညင္း၁ စည္း

Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပုိးကူညီပါသည္။
Ref:7day