ပုဇြန္ ေထာပတ္ ၾကက္သြန္ျဖဴကင္
ဒီတစ္ခါေတာ့ ပုစြန္တုပ္ကင္လုပ္နည္းအဆင့္ဆင္ ႔ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
n ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ ပုစြန္တုပ္မ်ားကို ေအာက္လက္မ်ားညႇပ္၍ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ အၿမီးပိုင္းမွစ၍ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ထက္ျခမ္းခြဲညႇပ္ကာ ေခါင္းပိုင္းမွ အမည္း ေရာင္ အိတ္ေလးကို ထုတ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ နံနံပင္ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၍ ေထာက္ပတ္၊ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ ႏွံ႔ေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၄။ ထိုအႏွစ္မ်ားကို ပုစြန္တုပ္ျခမ္းမ်ားေပၚသို႔ အႏွံ႔သုတ္လိမ္းေပးပါ။
![]() |
Advertisement |
၆။ ပုစြန္ေခါင္းတြင္းမွ အဆီမ်ားခဲလာလွ်င္ မီးပိတ္၍သံပရာရည္ အနည္းငယ္စီညႇစ္ကာ မိမိႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ တို႔ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
n ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္တုပ္ (ႀကီး)ငါးေကာင္
ေထာပတ္ (သို႔) မာဂ်ရင္း စာပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္းခြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၀ ႁမႊာ
နံနံပင္အနည္းငယ္
သံပရာသီး တစ္လံုုး
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပုိးကူညီပါသည္။
Ref:7day