လိုက္ဖက္လွတဲ့ ၾကာဆံခ်က္ႏွင့္ ေရွာက္သီးသုတ္ျပဳလုပ္နည္း
ပဲၾကာဆံ - ၁၀က်ပ္သား (ယိုးဒယားပဲၾကာဆံက ပိုႏူးညံ့သည္)
ၾကက္သားႏွင့္ ၾကက္ရိုး - ၃၀က်ပ္သား
ငါးဖယ္ - ၁၀က်ပ္သား
ငံုးဥ
ၾကက္နားရြက္မိႈ
အသားတု
ရိွတာကဲမိႈ - ၃ပြင့္
ေရွာက္သီးအစိမ္း - ၁လံုး
ပုစြန္အခ်ိဳေျခာက္
ပဲအက်က္မႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဂ်င္း
ျမန္မာနံနံပင္
ငရုတ္ေကာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း
ေျမပဲေလွာ္
![]() |
Advertisement |
ဟင္းရည္ျပဳတ္ေနစဥ္မွာ ငါးဖယ္ကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ဆားတို႔နဲ႔ စီးေနေအာင္ နယ္ေပးထားပါ။ ငါးဖယ္နယ္ကို ေရစပ္စပ္နဲ႔ ခပ္ထူထူအျပားခ်ပ္လိုက္ၾကီး ခ်က္လိုက္ပါ။ ငါးဖယ္ျပားက်က္ရင္ လက္တစ္ဆစ္စာ အတံုးေလးေတြ လွီးျပီး ဟင္းရည္ျပဳတ္အိုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဆံကို ေရစစ္ျပီး ဆက္လက္ထည့္ပါ။ အေပါ့ အငန္ လိုအပ္သလို္ထည့္ျပီးရင္ ပဲၾကာဆံ ႏူးသေလာက္ရိွျပီးဆိုရင္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ေထာင္းကို ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
ေရွာက္သီးခပ္စိမ္းစိမ္းကို အမႊာေလးေတြရေအာင္ ႏႊင္၊ ပုစြန္အခ်ိဳေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္း၊ ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆား သို႔မဟုတ္ ငံျပာရည္ သို႔မဟုတ္ ငါးပိစိမ္းစားဖုတ္ တို႔နဲ႔ ေရာသုတ္လိုက္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္လွီးျပီး ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္နယ္လိုက္ပါ။
ခ်မ္းေျမ့ (ရိုးရာေလး)
Presenting by ခ်စ္မင္းကိုကို