ပင္လယ္စာထမင္းသုပ္ျပဳလုပ္နည္း
ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ထမင္းဟင္းေတြခ်က္စားရတာ ၿငီးေငြ႕ေနသူ ေတြအတြက္ ပင္လယ္စာထမင္းသုပ္ လုပ္နည္းေလး ေဖာ္ျပလိုက္ ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ ပုစြန္မ်ားကို အခြံခြာသန္႔စင္၍ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲတြင္ တစ္မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ကာ ဆယ္ထားပါ။
၂။ ျပည္ႀကီးငါးကိုသန္႔စင္၍ ေရ ေႏြးထဲတြင္ ခ်င္း၊ ရွလကာရည္တို႔ ထည့္ကာ သံုးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီး လွီးထားပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၍ မုန္လာဥနီကို အမွ်င္ေလးမ်ားျခစ္ ထားပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ ဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ အရသာမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ သံပရာ ရည္တို႔ထည့္ကာ ႏွံ႔ေအာင္နယ္ေပးၿပီး ႏွမ္းျဖဴး၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
![]() |
Advertisement |
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္းျဖဴပန္းကန္လံုးႏွစ္လံုး
ပုစြန္၁၀က်ပ္သား
ျပည္ႀကီးငါး၁၀ က်ပ္သား
ငါးဖယ္လံုးျပဳတ္ခုနစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး
မုန္လာဥနီအနည္းငယ္
ႏွမ္းအနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔အနည္းငယ္
သံပရာသီးတစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္စားပြဲတင္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
နံနံပင္အနည္းငယ္
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္။
ကိုးကားရင္းျမစ္ 7day
Presenting by ခ်စ္မင္းကိုကို
![]() |
Advertisement |