အိမ္မွာ အလြယ္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ့ ကိုးရီးယား ေရညွိထမင္းလိပ္
စားရတာလြယ္ကူၿပီး အိမ္မွာအလြယ္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ့ ကိုးရီးယား ေရညွိထမင္းလိပ္ လိပ္နည္းကို မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ အလြယ္တကူရႏိုင္တဲ့ အသား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
kimbap-ingredients
ထမင္း (ရွမ္းဆန္ (သို႔) ေပါဆန္းေမႊး) ၁ လံုး
ေရညွိ (အျပားႀကီး)
ၾကက္ဥ ၂ လံုး
ဆား
ႏွမ္းဆီ
အမည္းသား (သို႔) မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
မုန္လာဥနီ
ဟင္းႏုႏြင္
မုန္လာဥျဖဴဆားေရစိမ္ (မထည့္လည္းရပါတယ္။)
ဂဏန္းေခ်ာင္း (သို႔) မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလံုးကို စံုေအာင္ထည့္စရာေတာ့မလိုပါဘူး။ အထဲက ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို အလြယ္တကူပဲ အရသာရွိသလိုလုပ္စားလို႔ရပါတယ္။
kimbap-6
ထမင္းကို ဆီနည္းနည္း ဆားနည္းနည္းနဲ႔ နယ္လိုက္ပါ။ ၾကက္ဥကို နာနာခေလာက္ၿပီး ျပားျပားေလး ေမႊေၾကာပါ။ ၿပီးရင္ အေခ်ာင္းလိုက္လွီးထားပါ။ မုန္လာဥနီ မုန္လာဥျဖဴ ကိုလည္း အေခ်ာင္းလုိက္လွီးပါ။ ဂဏန္းေခ်ာင္းကိုလည္းအေခ်ာင္းလုိက္လွီးပါ။
ဟင္းႏုႏြင္ကိုျပဳတ္ၿပီး ဆား ႏွမ္းဆီနည္းနည္းနဲ႔ နယ္ထားေပးပါ။ အသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းေၾကာ္ၿပီးထားပါ။
ၿပီးရင္ ထမင္းလိပ္လိပ္တဲ့ ျဖာထဲမွာ ေရညွိခင္းလုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ထမင္းအနည္းငယ္ျဖဴပါ။ ေစာေစာကလုပ္ထားတဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို တစ္ခုခ်င္းဆီ အစီအရီထည့္ပါ။
kimbap-4
ၿပီးရင္ျဖာကို လိပ္လိုက္ပါ။
kimbap-3
အဲဒီေနာက္ အေနေတာ္လွီးၿပီး စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။

Published byby ိုကို